Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Vul de zak met de ingrediënten

  Verwarm de oven voor op 200°C (geen grillstand). Ontvouw de zak en verwijder het stickertje. Doe de kipdrumsticks (ongekruid) in de zak en strooi de kruidenmix erbij.

 2. Schud de zak

  Maak de zak dicht met het bijgeleverde clipje. Zorg dat er voldoende ruimte in de zak zit. Schud de zak voorzichtig zodat de kruidenmix zich goed verdeelt.

 3. Plaats de braadzak in een ovenschaa

  Plaats de braadzak in een ovenschaal en plaats deze op het onderste rooster van de oven gedurende 60 minuten. Controleer regelmatig of de braadzak niet tegen de wanden van de oven of een verwarmingselement komt.

 4. Pak de ovenschaal uit de oven

  De ovenschaal mag nu uit de oven, maar let op! Bij het openen van de zak komt er hete lucht uit. Prik daarom een gat in de zak om de hete lucht vrij te laten. Knip de zak net onder het clipje door en doe de inhoud in de schaal en geniet van heerlijk malse en sappige kip.

  Geniet van dit lekkere kip basisrecept! Kijk ook naar de andere heerlijke varianten van MAGGI Braadstomen. Eet smakelijk!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 800
  gram
  kipdrumsticks

Variatietips

 • Thaise Curry

  Wil je een Thaise Curry maken van deze heerlijke malse kip?

  Voeg dan een pakje kokosmelk en een rode peper in ringetjes (ontzaad) toe aan de braadzak. (Stap 1)
  En voila je hebt een malse en aromatische Thaise Curry Knoflook.

  Dat wordt pas echt smullen!

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel