Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bak de ui en chilipeper

  Doe wat olie in een soeppan en fruit de ui en chilipeper aan.

 2. Stoof de kip

  Voeg de kippenpoot toe en laat het geheel circa 5 minuten zachtjes stoven.

 3. Kook de kippenpoot met de maiskolf

  Voeg het water en 2 bouillonblokjes toe. Breng aan de kook. Voeg vervolgens de mais toe. Haal de mais na ongeveer 20 minuten uit de pan en leg deze even apart. Kook de soep rustig door totdat de kippenpoot het vlees makkelijk loslaat van het bot. Haal de kip uit de pan en leg apart op een bord.

 4. Blend de ingrediënten tot een soep

  Snijd de maiskorrels van de kolf en doe ¾ in de blender. Giet de soep in de blender en voeg 3 helften avocado toe. Houd een helft achter.

 5. Kook de soep en voeg de kip – zonder bot – toe

  Doe de soep weer terug in de pan en breng het geheel opnieuw aan de kook. Haal het vlees van de poot en doe het vlees grof gesneden of geplukt weer terug in de soep.

 6. Serveer de soep

  Snijd de avocado in stukjes en verdeel het samen met de achtergehouden mais over de soepkommen. Haal de soep van het vuur en schep de soep in kommetjes. Serveer met bieslook.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel