Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Kook de witte asperges

  Volg voor een goede bereiding van de asperges de volledige algemene bereidingswijze op de MAGGI website. Snijd voor het koken eerst circa 2 cm van de uiteindes af. Schil ze vervolgens van boven naar beneden met een dunschiller als ze nog niet geschild zijn.

 2. Bereid de risotto met de bouillon

  Breng eerst 1 liter water aan de kook. Los hierin ook een bouillonblokje op uit de verpakking MAGGI Groentebouillon Minder zout, meer kruiden. Fruit ondertussen in de pan het gesneden uitje in de olie en voeg de risottorijst toe. Laat de rijst rustig meefruiten. Giet nu de bouillon op de risotto totdat de rijst net onder het bouillonvocht staat. Laat het geheel daarna rustig pruttelen en roer er af en toe doorheen. Herhaal dit totdat de risottorijst net gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

 3. Start alvast met de aspergesaus en de salade

  Tijdens het bereiden van de risotto kan je alvast aan de slag gaan met de salade en de aspergesaus. Snijd eerst nog even de gekookte witte asperges in stukjes. Houd de kopjes achter. Breng daarna in een aparte kom de groene salade op smaak met een dressing naar keuze. Denk bijvoorbeeld aan een scheutje goede olijfolie. Bereid vervolgens de MAGGI Saus voor Asperges volgens de makkelijke aanwijzingen op de verpakking.

 4. Bak de zalm met de smaakvolle kruiden

  Doe de zalm in de gekruide velletjes uit de verpakking MAGGI Mals en Kruidig Mediterrane kruiden. Bak de zalm daarna op een gemiddelde of lage hitte, maximaal 5 minuten per kant. De zalm moet na het bakken nog lekker sappig zijn.

 5. Serveer de risotto met asperges

  Als de risotto klaar is meng je de gemaakte aspergesaus er goed doorheen. Doe daarna voorzichtig de gekookte witte asperges erdoor. Schep de risotto op de borden. Plaats vervolgens de gebakken zalm en de groene salade er netjes bij. Leg de kopjes van de asperges mooi op de risotto en het gerecht is klaar om opgediend te worden. Laat iedereen genieten van deze heerlijke smaakvolle maaltijd. Een beetje van jezelf en een beetje van Maggi!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel