Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalot een tijdje aan.
2 min
Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalot een tijdje aan.
Voeg bloem toe bij de uitjes in de pan en roer rustig door tot de bloem (roux) gaat glanzen.
4 min
Voeg bloem toe bij de uitjes in de pan en roer rustig door tot de bloem (roux) gaat glanzen.
Voeg 300 ml koud aspergevocht toe, gebruik een vergiet om de schillen en kontjes in op te vangen. Deze gaan niet in de soep, maar hebben al hun smaak
4 min
Voeg 300 ml koud aspergevocht toe, gebruik een vergiet om de schillen en kontjes in op te vangen. Deze gaan niet in de soep, maar hebben al hun smaak aan het aspergevocht gegeven. Roer dit goed door, zodat er geen klontjes ontstaan.
Voeg de rest van het vocht toe en breng het geheel aan de kook.
4 min
Voeg de rest van het vocht toe en breng het geheel aan de kook.
Breng de bouillon op smaak met een bouillonblokje, zout en peper (naar wens).
1 min
Breng de bouillon op smaak met een bouillonblokje, zout en peper (naar wens).
Haal de soep van het vuur, klop eventueel de eierdooier door de room en voeg dit toe aan de soep. (Laat dit geheel niet meer koken, dan gaat het ei st
3 min
Haal de soep van het vuur, klop eventueel de eierdooier door de room en voeg dit toe aan de soep. (Laat dit geheel niet meer koken, dan gaat het ei stollen!)
Tip: Voeg stukjes asperge, gehakte peterselie of gerookte zalm snippers toe aan de soep.
2 min
Tip: Voeg stukjes asperge, gehakte peterselie of gerookte zalm snippers toe aan de soep.
Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalot een tijdje aan.
7
Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalot een tijdje aan.
Voeg bloem toe bij de uitjes in de pan en roer rustig door tot de bloem (roux) gaat glanzen.
7
Voeg bloem toe bij de uitjes in de pan en roer rustig door tot de bloem (roux) gaat glanzen.
Voeg 300 ml koud aspergevocht toe, gebruik een vergiet om de schillen en kontjes in op te vangen. Deze gaan niet in de soep, maar hebben al hun smaak
7
Voeg 300 ml koud aspergevocht toe, gebruik een vergiet om de schillen en kontjes in op te vangen. Deze gaan niet in de soep, maar hebben al hun smaak aan het aspergevocht gegeven. Roer dit goed door, zodat er geen klontjes ontstaan.
Voeg de rest van het vocht toe en breng het geheel aan de kook.
7
Voeg de rest van het vocht toe en breng het geheel aan de kook.
Breng de bouillon op smaak met een bouillonblokje, zout en peper (naar wens).
7
Breng de bouillon op smaak met een bouillonblokje, zout en peper (naar wens).
Haal de soep van het vuur, klop eventueel de eierdooier door de room en voeg dit toe aan de soep. (Laat dit geheel niet meer koken, dan gaat het ei st
7
Haal de soep van het vuur, klop eventueel de eierdooier door de room en voeg dit toe aan de soep. (Laat dit geheel niet meer koken, dan gaat het ei stollen!)
Tip: Voeg stukjes asperge, gehakte peterselie of gerookte zalm snippers toe aan de soep.
7
Tip: Voeg stukjes asperge, gehakte peterselie of gerookte zalm snippers toe aan de soep.
Recept als PDF
Deel met vrienden
Activeer video's
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden
Bedankt voor je beoordeling!
We kijken uit naar je recensie!
U heeft dit recept / product al beoordeeld.
Klik op het aantal sterren dat u wilt toekennen: hoe hoger het nummer, hoe beter de beoordeling.
Opmerkingen 0