Andijvieschotel met gehakt en champignonsaus
41min
Gemakkelijk
1 Zakje
1
Witte ui
500 g
Andijvie
300 g
Rundergehakt
20 g
Boter
4 el
Olijfolie
.
Voedingswaarde
Energie
638.4 kcal
Eiwit
24.35 g
koolhydraten
35.62 g
vetten
44.79 g
Voedingswaarde
Instructie
41 Minuten
Bereid de andijvie
Verwarm de oven alvast voor op 200 °C. Verhit daarnaast de helft van de olie in een wokpan en roerbak de andijvie 3 minuten. Vet met de boter vervolgens de ovenschaal in en verdeel de andijvie na bereiding over de bodem van de schaal.
Bak het gehakt en maak de champignonsaus
Verhit de rest van de olie in de wok en bak het gehakt met de ui, al omscheppend, rul. Bereid de romige saus volgens de makkelijke aanwijzingen op de verpakking van de MAGGI Champignonsaus. Roer na de bereiding de saus door het gehakt heen.
Maak de aardappelpuree
Bereid de aardappelpuree volgens de eenvoudige stappen op het zakje MAGGI Aardappelpuree voor Ovenschotel.
Vul de ovenschaal met alle ingrediënten
Schep in de ovenschaal het gehakt met de champignonsaus op de andijvie. Strijk daarna de aardappelpuree hierover uit.
Verwarm de andijvieschotel en serveer
Het makkelijkste gedeelte is aangebroken. De schotel hoeft alleen nog maar 20 minuten in de oven. Serveer na bereiding de ovenschotel met andijvie op tafel en geniet nog even van je onaangebroken creatie. Daar mag je best trots op zijn. Chapeau en eet smakelijk!
*Aantal calorieën berekend op basis van 2 sauslepels / 50 ml saus per persoon
Opmerkingen 0