Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Schenk de soep in een pan

  Maak de soepbasis aan met water volgens de aanwijzingen op de pot. Schenk de soep in een grote soeppan.

 2. Voeg de aardappelen toe en kook de soep

  Voeg de aardappelen toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken.

 3. Bak de spekjes

  Bak de spekjes 10 minuten uit op middelhoog vuur. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

 4. Kook de broccoli

  Kook de broccoli 5 minuten.

 5. Pureer de soep

  Voeg de melk en de nootmuskaat aan de soep toe en pureer deze met een staafmixer of in een keukenmachine. Roer de broccoli erdoor en garneer de soep met de spekjes. Serveer er brood bij voor een volwaardige maaltijd. Eet smakelijk.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  pot
 • 1.5
  stronk
  broccoli
  , in kleine roosjes
 • 200
  gram
  gerookte spekreepjes
 • 500
  gram
  kruimige aardappelen
  , gehalveerd
 • 200
  ml
  melk
 • 0.5
  theelepel
  nootmuskaat

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel