Skip to main content

Veelgestelde vragen

Filter

Vragen en antwoorden

Vragen

Antwoorden

 • Is het niet beter om uitsluitend verse ingrediënten te gebruiken en geen MAGGI producten toe te voegen?

  Uiteraard is het goed om te koken met verse ingrediënten, dat moedigen wij aan. Mensen willen lekker, vers, gezond en gevarieerd koken. Tegelijkertijd kan het best een uitdaging zijn om iedere dag weer die lekkere, verse, gezonde en gevarieerde maaltijd te koken. Omdat je soms weinig tijd hebt, even geen inspiratie of simpelweg niet weet hoe je iets maakt of op smaak brengt. Met MAGGI willen we je op dit soort momenten een handje helpen. Zodat je snel een maaltijd met voldoende groenten op tafel zet op de dagen dat je druk bent. Door je een makkelijk smaakvol recept aan te dragen op de dagen dat je even niet weet wat te koken. En door je te helpen een keer net even wat anders te koken met de garantie dat het je altijd lukt. Kortom; we willen je vooral helpen op jouw manier te koken…dat noemen we een beetje van jezelf en een beetje van MAGGI.
 • Waarom zitten er E-nummers in MAGGI producten?

  De vraag waarom de discussie over E-nummers is ontstaan is voor ons heel interessant: die is voortgekomen uit het feit dat mensen de achterkant van verpakkingen gingen lezen. Uit een toenemende interesse voor wat zij eten. Dat kunnen we alleen maar toejuichen. Wij werken met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Ingrediënten die veelal ook in je keukenkastje vindt. We streven naar simpele, begrijpbare ingrediëntenlijsten op al onze verpakkingen in 2020. Zo wordt het voor mensen duidelijker wat er in onze producten zit. Zo blijkt ook dat 96% van de gebruikers één op één het recept op verpakkingen volgt. We hebben nu de hoeveelheid groenten in de recepten op onze verpakkingen verhoogd. Daarmee zorgen we er bijvoorbeeld voor dat Nederland meer groente gaat eten. Bovendien is het belangrijk te weten dat E-nummers in MAGGI producten een functie hebben. Het zijn toevoegingen die etenswaren bijvoorbeeld beter laten smaken of waardoor je ze langer kunt bewaren. Deze hulpstoffen krijgen van de EFSA (European Food Safety Authority, een onafhankelijk instituut werkend in opdracht van de Europese Unie) pas een E-nummer na jarenlang onafhankelijk onderzoek en met inachtneming van een ruime veiligheidsmarge. We merken dat er meer vraag is naar producten met minder of geen toevoegingen. Onze productontwikkelaars werken er hard aan om dit mogelijk te maken. Voor een aantal producten is het gelukt om toevoegingen weg te laten. Maar net zoals wanneer je zelf bij een recept een ingrediënt weglaat, heeft dit gevolgen voor de smaak, houdbaarheid of textuur van een product of gerecht. Daarom gaat dit proces stap voor stap.
 • Jullie hebben een recept veranderd en die vinden we niet lekker! Waarom veranderen wat al goed is?

  Het spijt ons te horen dat je één van onze nieuwe recepten niet lekker vindt. We passen onze recepten aan omdat we het belangrijk vinden stap voor stap zout te verlagen. We weten dat mensen in Nederland het belangrijk vinden minder zout te eten en dat is een goede en belangrijke ontwikkeling. Dit is de reden dat MAGGI al sinds 2005 werkt aan het zoutgehalte van de MAGGI producten en we regelmatig de recepturen van onze producten aanpassen. Smaak is de belangrijkste reden dat men ons product koopt en we willen er natuurlijk te allen tijde voor zorgen dat de smaak van een recept overeind blijft staan. Dat doen we door zout stap voor stap te verlagen, de melanges van kruiden en specerijen in onze recepten aan te passen en tegelijk te werken aan simpele ingrediëntenlijsten. Alle nieuwe recepten worden getest door onderzoek panels met mensen die onze producten thuis gebruiken om te borgen dat ze nog net zo genieten van de maaltijden die ze met MAGGI maken. Test je de volgende keer met ons mee? Je kunt je aanmelden via ons fanpanel: http://bit.ly/2wWNSVo
 • Hebben jullie doelstellingen voor het verlagen van zout in MAGGI producten?

  Ja, wij hebben duidelijke doelstellingen voor zoutreductie. Wij delen zorgen van mensen en gezondheidsorganisaties, waaronder de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Wij onderschrijven dan ook het doel van de WHO om in 2025 per persoon niet meer dan 5 gram zout per dag te nuttigen. Onze zoutreductie doelstelling is dat in 2020 80% van onze MAGGI producten deze doelstelling van de WHO ondersteunt en in 2025 100% van onze MAGGI producten.
 • Met MAGGI zou je de ADH groente halen: maar daar kom ik niet op uit, wanneer kan ik dat wel verwachten?

  MAGGI streeft er naar (basis)recepten te ontwikkelen met minimaal 150 gram groenten per persoon. De recepturen ontwikkeld voor onze maaltijdmixen en pakketten voldoen vanaf 2017 allen aan minimaal 150 gram groente per persoon. Bovendien hebben we inmiddels 11 verschillende maaltijdmixen van 150 gram naar 200 gram meer groente verhoogd. De overige 50 tot 100 gram kan op andere momenten in de dag gegeten worden, bijvoorbeeld bij de lunch of tussendoor. 5 cherry tomaatjes bij de lunch, een kwart komkommer als plakjes op je brood of een halve paprika in reepjes mee voor onderweg levert elk al 50 gram. We volgen hierbij het Voedingscentrum, die een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten voorschrijft van 250 gram per persoon. Bovendien hebben we een wereldwijde commitment dat we in 2020 minstens 750 miljoen porties groenten hebben toegevoegd aan MAGGI producten wereldwijd (zowel in product als in recept). Met elke nieuwe introductie streven we naar een minimale hoeveelheid groenten van 200 gram per recept.
 • Wat doet MAGGI aan het verlagen van zout?

  We zijn ons heel bewust van de gezondheidseffecten van het gebruik van te veel zout. Sinds 2005 werken we daarom aan een lager zoutgehalte in onze MAGGI producten. Dit gebeurt stapsgewijs, omdat het verminderen van zout in een recept effect heeft op de smaak, houdbaarheid en de structuur van het product. Daarbij is het belangrijk om mensen stap voor stap te laten wennen aan minder zout, omdat mensen anders zelf zout toevoegen en uiteindelijk niet minder zout eten. We willen dat graag voorkomen en mensen helpen met een gezonder voedingspatroon. Ook in de komende jaren werken wij hard aan het verlagen van zout in onze poducten.
 • Wat bedoelt MAGGI met ‘We Gaan Voor Goed’?

  MAGGI gaat voor kitchen cupboard ingrediënten. Dat betekent dat je de ingrediënten in onze producten stuk voor stuk ook in je eigen keukenkastje zou kunnen vinden. Op dit moment is dat wereldwijd al het geval bij 16% van onze producten, in Europa 25% en in Nederland 28% (status 2016). We willen in 2020 100% van onze producten hebben aangepast. We werken er hard aan om de wensen en behoeften die mensen vandaag de dag hebben tegemoet te komen. Ook hebben we ons gecommitteerd aan het verlagen van zout in onze producten. Vanaf 2005 werken we hieraan met zowel Nederlandse als wereldwijde initiatieven. Smaak is de belangrijkste reden dat mensen onze producten kopen en daarmee willen we er te allen tijde voor zorgen dat we de smaak van onze producten waarborgen. Dat doen we door zout stap voor stap te verlagen, de melanges van kruiden en specerijen in onze recepten aan te passen en te werken met simpele ingrediëntenlijsten. Alle nieuwe recepten worden getest door onderzoek panels met mensen die onze producten thuis gebruiken om te borgen dat ze nog net zo genieten van de maaltijden die ze met MAGGI maken.
 • Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu?

  Ga naar ‘Mijn MAGGI’ en klik op ‘Wachtwoord vergeten?’. Voer dan je e-mailadres in en klik op ‘Vraag nieuw wachtwoord aan’.  Er wordt een e-mail gestuurd naar het opgegeven adres met een link om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

 • Hoe kan ik inloggen?

  Ga naar ‘Mijn MAGGI’ en voer je e-mailadres en wachtwoord in. Of, kies voor de social login functie waarbij je inlogt met je Facebook account. Klik dan op ‘Verder’. Je bent nu ingelogd

 • Hoe maak ik een Mijn MAGGI-account aan?

  Ga naar ‘Mijn MAGGI’ en voer je e-mailadres in in het eerste veld. Selecteer een wachtwoord voor het aanmaken van ‘Mijn MAGGI’ en voer deze in. Klik dan op verder; er wordt een welkomst-e-mail gestuurd naar het opgegeven e-mailadres. Hierin staat een link om het aangemaakte account te bevestigen.

 • Hoe werkt ‘Maak je koelkast leeg’?

  Op de homepage of bij het zoeken naar recepten vind je de functionaliteit 'Maak je Koelkast leeg'. Voer hier ingrediënten in die je nog in je koelkast hebt liggen. Wij vinden vervolgens recepten voor je die zo veel mogelijk van deze ingrediënten bevatten. Je moet minimaal één en kunt maximaal vier ingrediënten invoeren. Door op ‘recepten vinden’ te klikken, kom je op de volgende pagina terecht met recepten die (gedeeltelijk) aan jouw match voldoen.

 • Hoe kan ik een variatietip toevoegen aan een recept?

  Op de pagina van een recept vind je onderaan het recept de ‘Variatietips’. Voer jouw variatietip voor het recept, je naam en e-mailadres in en klik op ‘variatietip verzenden’. Je tip zal, na review van de administrator, worden toegevoegd aan de pagina.

 • Hoe kan ik de selectie van recepten filteren?

  Links op de recepten pagina staat een filter waarin je een selectie kunt maken op o.a. bereidingsduur, hoofdingredient en Kcal . Vul de velden in of typ de gewenste zoekterm in om de recepten selectie aan te passen.

 • Hoe kan ik een recept of product delen via social media?

  Klik op de knop ‘Deel’. Selecteer in het uitgevouwen menu het gewenste kanaal (Facebook, Twitter, Pinterest & Whatsapp) – het desbetreffende product of recept laadt nu, waarin je verder kunt gaan met delen.

 • Hoe kan ik een recept afdrukken?

  Klik op de print knop. Afhankelijk van je browser verschijnt nu het venster waarin je verder kunt gaan met het afdrukken.

 • Hoe kan ik een recept of product bewaren?

  Zorg er eerst voor dat je bent ingelogd. Als je niet weet hoe je een Mijn MAGGI-account moet aanmaken, kijk dan bij de vraag ‘Hoe maak ik een Mijn MAGGI-account aan’. Klik op het harticoontje in de menubalk van het  specifieke recept of product. Je onderdeel is nu toegevoegd als één van jouw favorieten. Onder de knop ‘Mijn Maggi’ kun je je bewaarde onderdelen terugvinden. Bewaarde onderdelen op de website krijgen een harticoontje.