Waarmee kan MAGGI je helpen?

up
Terug naar resultaten
recept Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappel

Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappel

0
  • 3 personen
  • 55 minuten bereidingstijd , 45 minuten wachttijd
  • 2396 kcal voedingswaarden

Ingrediënten

  • 1 pakje MAGGI Ovenschotel Bloemkool-room met gehakt
  • 1 bloemkool, in kleine roosjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 gram (runder)gehakt
  • 600 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 3 dl water
  • 1 ei
  • 2 eetlepels bieslook, fijngehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
Zet op boodschappenlijstje
Alle ingrediënten zijn toegevoegd aan jouw boodschappenlijst
Lees hier hoe de boodschappenlijst werkt en wat je er allemaal mee kan.

Bereidingswijze

  1. Kook de bloemkool

    Verwarm de oven voor op 200° C. Kook de bloemkoolroosjes 5 minuten voor.

  2. Bak de ui en het gehakt

    Gebruik de helft van de olie om een ovenschaal in te vetten. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui glazig. Voeg het gehakt toe en de paprikapoeder, en bak het gehakt rul. 

  3. Verdeel de ingrediënten over een ovenschaal

    Schep het gehakt, de uitgelekte bloemkoolroosjes en de aardappelschijfjes door elkaar en doe dit mengsel in de ovenschaal.

  4. Bereid de mix

    Bereid de mix met het water en meng het ei erdoor. Roer het goed door, zodat er geen klontjes zijn. Giet deze saus over het groente-gehaktmengsel.

  5. Oven

    Bak in 45 minuten in de oven goudbruin en gaar. Bestrooi vlak voor het serveren met de bieslook.

Notities

Variatietips

  • Ben jij de eerste die een variatietip toevoegt aan dit recept? Vertel ons hoe je dit recept op je eigen manier zou bereiden.

    Variatietip toevoegen

Probeer ook eens

Meer recepten
Terug naar resultaten